keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Suklaata ja muuta hyvää

Miksi syödä mitään muuta kuin hyvää ruokaa? Siksi, että se (valitse tähän mikä tahansa) on kuulemma terveellistä. Mahtuvatko terveellisyys ja hyvä maku samaan pakettiin?

Mahtuvat kyllä. Vastaus on suklaa. Itse tehty suklaa. Se on kuulkaas nyt muotia, joten minäkin tein sitä tänään. Suklaa on nyt kylmässä kohmettumassa, mutta alustavan maistelun perusteella siitä tuli aika hyvää.

Laitoin siihen:
Cocovin suklaamassaa
Cocovin kaakaovoita
Kookosöljyä
Cocovin kaakao nibsejä?
Hunajaa
Mausteita


Suklaan teon alkuun pääsee helposti. Tarvitaan oikeastaan vain kaakaojauhetta, kaakaovoita/kookosöljyä jotain makeaa ja haluttuja mausteita/täytteitä. Sulattaa vain kaikki yhteen ja jäähdyttää, hyvää tulee.

Parhaaseen lopputulokseen pyrkijän kannattaa tutustua Suklaa-alkemistin käsikirjaan. 
Siinä on selitetty perusteellisesti, miten muutetaan epäjalot metallit hopeaksi ja kullaksi, jopa viistasten kiveksi.



jaakkohalmetoja.com


Suklaako terveelistä? Ainakin Jaakko Halmetoja vakuuttaa niin kirjassaan. Jokainen päättäkööt itse, hyvää se ainakin on. Ja ihan eri makuista kuin Fazerin sininen.